Afspraak & Vergoeding

AFSPRAAK & VERGOEDING

AFSPRAAK MAKEN


U kunt telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken of het aanmeldingsformulier invullen op de website. Als u graag een afspraak wilt maken met een specifieke logopedist, dan kunt u dit aangeven. Wij zullen telefonisch of via de e-mail reageren.

​Het is mogelijk dat u eerst geplaatst wordt op onze wachtlijst. De wachttijd kan variëren. Over de lengte van de wachttijd kan de logopedist u informeren. Wanneer er sprake is van "spoed" (op medische indicatie) zorgen wij ervoor dat de behandeling direct kan worden ingepland.

Vergoeding

Logopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De behandelingen worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Het verplichte eigen risico geldt alleen voor verzekerden van 18 jaar en ouder en geldt voor alle zorgvormen uit de basisverzekering. Kinderen tot 18 jaar hebben dus GEEN eigen risico.

De behandelingen van lees- en spellingsproblemen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Facturen betreffende onderzoek, behandeling en eventueel overleg met derden moeten door u zelf betaald worden. Onze tarieven zijn als volgt:

 

  • onderzoek en behandeling: €40,53 per half uur.
  • overleg met derden: €20,- per kwartier

Overleg en verslaglegging betreffende arrangementaanvraag wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Indien op uw verzoek of op verzoek van de school overleg/verslaglegging nodig is, hanteren wij een uurtarief van €81,06 en een eventuele uittoeslag van €22,99. De scholen en de Ambulante begeleidingsdient van Auris zijn hierover geïnformeerd.

Afmelding

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. In de weekenden kunt u onze voicemail inspreken, ofwel afmelden via het e-mailadres: info@logopediepraktijkcastricum.nl


Bij te late afmelding ontvangt u een verzuimfactuur. Dit is bedoeld als tegemoetkoming voor de door u besproken tijd. Op de tijd dat u namelijk niet komt, kan de logopedist op korte termijn niemand anders meer inplannen. De verzuimfactuur wordt niet door de zorgverzekering betaald, maar moet door uzelf betaald worden. Graag uw begrip hiervoor.


Directe Toegankelijkheid Logopedie


Sinds 1 januari 2012 is logopedie direct toegankelijk, d.w.z. dat u geen verwijsbrief nodig heeft van uw huisarts of specialist. Wanneer de oorzaak van de klacht een medische achtergrond heeft, waarvoor u nog niet bent onderzocht, is toch een verwijzing van uw huisarts nodig. Indien u vragen heeft hierover kunt u contact opnemen met de praktijk. LET OP: sommige verzekeraars verplichten een verwijzing van een (huis)arts in verband met de vergoeding

maandag

08:00 - 17:00 uur

Castricum (Susanne)

maandag

08:00 - 12:00 uur

Akersloot (Jacqueline)

maandag

12:30 - 18:00 uur

Castricum (Jacqueline)

dinsdag

08:00 - 16:45 uur

Akersloot (Susanne)

dinsdag

08:00 - 12:30 uur

Alkmaar (Jacqueline)

dinsdag

13:00 - 18:00 uur

Castricum (Jacqueline)

woensdag

08:00 - 17:00 uur

Castricum (Susanne)

donderdag

08:00 - 17:00 uur

Castricum (Susanne)

vrijdag

08:00 - 17:00 uur

Castricum (Susanne)